SON GELİŞME
--:--:--

Eğitim-İş, Kuran kurslarındaki kayıt dışılığa tepki gösterdi

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kuran kursları ve bakanlık dışındaki kreşlerin çocuklara ilişkin verisinin …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Eğitim-İş, Kuran kurslarındaki kayıt dışılığa tepki gösterdi

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kuran kursları ve bakanlık dışındaki kreşlerin çocuklara ilişkin verisinin olmamasına tepki göstererek “Eğitimdeki en kritik dönemin bu şekilde kontrolsüz, kimlerin elinde olduğu bilinmeyen bir sistemle yönetilmesi kabul edilemez. Çocuklarımızın rüyalarını kâbusa çevirmekten vazgeçin” dedi.

Cumhuriyet, “Kuran kurslarının kaydı tutulamıyor” başlığıyla kamuoyuna duyurduğu haberde, “okulöncesi çağındaki çocukların gittiği eğitim kurumlarına ilişkin kayıtların sağlıklı tutulmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4-6 yaş Kuran kurslarındaki çocuk sayısına ilişkin verisi olmadığını” gündeme getirmişti.

“GERİCİLERİN ÖNÜ AÇILIYOR”

Konuya ilişkin konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Diyanet’e bağlı 4-6 yaş Kuran kursu sayısının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokul sayısından çok daha fazla olduğunu görebiliyoruz. Okulöncesi eğitimi zorunlu ve ücretsiz eğitim kapsamına almayan anlayış, çocuklarımızı Diyanet ve bazı cemaat ile tarikatların kurslarına mahkûm bırakıyor. Bu anlayış; nesneleri göstererek ve dokundurarak anlattığımız, saymayı boncuklarla öğrettiğimiz küçük yaştaki çocuklarımızın pedagojik eğitimi olmayan kişilere emanet edildiğini gösterdi” dedi.

“Elbette bu yaklaşımın iktidarın milli, artık dini egˆitim politikası ile gayet uyus¸tuğunu, su¨rece bakıldıgˆında bunların planlı c¸alıs¸malar oldugˆunu söyleyebiliriz” diyen Özbay, “Laiklikle sürekli çatışan iktidar, gericilerin önünü açıyor. Eğitimdeki en kritik dönem olan ve kişiliğin oturduğu, insanın yaşamının tamamı boyunca etkisini göreceği okulöncesi dönemin bu şekilde kontrolsüz, kimlerin elinde olduğu bilinmeyen bir sistemle yönetilmesi kabul edilemez. Çocuklarımızın rüyalarını kâbusa çevirmekten vazgeçin” diye konuştu.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Alüminyum Doğrama Pencere
Alüminyum Doğrama Pencere
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması