SON GELİŞME
--:--:--

Elon Musk mutlu: Tesla satışları tüm zamanların zirvesinde!

Tesla tarafından yapılan son açıklamaya göre, ilk çeyrekte araba teslimatlarında büyük başarı yaşandı. Otomotiv devinin yeni raporu, 2021’in …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Elon Musk mutlu: Tesla satışları tüm zamanların zirvesinde!

Tesla tarafından yapılan son açıklamaya göre, ilk çeyrekte araba teslimatlarında büyük başarı yaşandı. Otomotiv devinin yeni raporu, 2021’in ilk dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 68 artışla 310 bin araç teslim edildiğini ortaya koydu.

Wedbush Securities’e göre Tesla satışları, 312 bin otomobil üretim beklentilerinin altında kaldı. Ancak satıştaki kritik artış, küresel çip krizi ve diğer parça sıkıntılarıyla mücadele etmesine rağmen yaşandı.

Tesla satış rakamları çip krizine rağmen rekor kırdı

ABD’li elektrikli araç devi üretim ve teslimat sonuçlarını açıkladı. 2021 yılının Ekim ayından Aralık ayına 308.600 araçlık teslimat rekorunu kıran Tesla, geçen yılın ilk çeyreğinde 185.000 araç teslim etmişti. Bu sene ise 310.00 araç ile müşterilerini sevindirdi.

Küresel çip kıtlığı neredeyse tüm otomobil üreticilerini etkiledi, ancak Tesla, endüstrinin geri kalanından daha başarılı olmuş gibi görünüyor. Analistler, ilk çeyrekte gerçekleşecek olan 20.000 ila 25.000 satışın, tedarik ve lojistik sorunları nedeniyle ikinci çeyreğe kaldığını da hatırlattı.

“Tesla satışlarında kararlı bir şekilde yükseliş görmeye devam ediyoruz ve tüm üretim dinamiklerini hesaba kattığımızda bunun mütevazı bir yükseliş baskısı olduğuna inanıyoruz.”

Tesla’nın 2021’deki yıllık araç teslimatı ise 2020 rakamlarına göre yüzde 87 artışla 936 bine ulaşmıştı. Otomotiv devi, satışlarda yıllık yüzde 50 büyüme yaşanabileceğini, yani bu yıl yaklaşık 1,4 milyon otomobil teslim etmeyi planladığını söyledi.

Ancak analistlerle yaptığı görüşmede CEO Elon Musk, çip sıkıntısının şirketin bu yıl yeni modeller çıkarmasını engelleyeceğini hatırlattı.

Tesla, en son Almanya’daki yeni fabrikasını açtı ve geçen yıl Teksas yakınlarındaki yeni fabrikada Model Y SUV’yi üretmeye başladı.

Peki ya siz Tesla satış rakamlarının tüm zamanların zirvede olmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Yapay Zeka Modelleri Yasa Dışı İçerikler Üretebiliyor
Yapay Zeka Modelleri Yasa Dışı İçerikler Üretebiliyor
MEB, Uluslararası Robot Yarışması İçin Geri Sayıyor
MEB, Uluslararası Robot Yarışması İçin Geri Sayıyor
Voyager 1 Uzay Aracının Yeniden Canlandırılması: NASA’nın Riskli Kararı
Voyager 1 Uzay Aracının Yeniden Canlandırılması: NASA’nın Riskli Kararı
Finlandiya’daki Oulu Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre Milattan Önce 12.350 Yılında Büyük Bir Jeomanyetik Fırtına Yaşandı
Finlandiya’daki Oulu Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre Milattan Önce 12.350 Yılında Büyük Bir Jeomanyetik Fırtına Yaşandı
Venus’a Gönderilmek Üzere Tasarlanan Araç Dünya’ya Düştü
Venus’a Gönderilmek Üzere Tasarlanan Araç Dünya’ya Düştü
Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?
Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması