SON GELİŞME
--:--:--
USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul18° Az bulutlu2:44İKİNDİ'YEKALAN SÜRE
Gündem

İzmir’de toprak analizi ile çiftçinin maliyeti düşecek

İZMİR (İGFA) – Artan girdi maliyetleri ile mücadele etmekte zorlanan çiftçilere sunulan ücretsiz Toprak Analizi hizmeti, çiftçilerin üretim …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İzmir’de toprak analizi ile çiftçinin maliyeti düşecek

İZMİR (İGFA) – Artan girdi maliyetleri ile mücadele etmekte zorlanan çiftçilere sunulan ücretsiz Toprak Analizi hizmeti, çiftçilerin üretim sezonu boyunca bilinçli gübre kullanımını mümkün kılacak.

Bilinçsiz ve aşırı gübre kullanımının toprağa verdiği zararı da azaltmayı amaçlayan çiftçiler, toprağın ihtiyaç duyduğu besinleri doğal yöntemlerle karşılayabilmek için gereken bilgiye de ulaşacaklar.

Toprak Analizi bilgilendirme toplantısında üreticilere seslenen Efes Selçuk Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mustafa Kemal Özdalyan, Toprak Analizi Hizmeti’NİN hem üreticiyi desteklemek amaçlı, hem de doğayı ve çevreyi koruyabileceğimiz bir hizmet olduğunu belirterek, “Bu anlamda bu hizmeti yapmaktan gerçekten mutluyuz. Toprak Analizi teknik anlamda çok çok önemli bir yöntem. Aslında aynı doktorların başvurduğu kan tahlili yöntemine çok benzer bir şey. Toprağımızın neyi eksik neyi fazla olduğunun, üretilen ürün için nelerin gerekli olduğunu ortaya çıkaran bir yöntem aslında Toprak Analizi. Girdi maliyetlerinin bu kadar yükselmesinden dolayı üreticimizin alışkanlık haline getirdiği standart gübreleme yerine toprağımızın gerçekte neye ihtiyacı olduğuna yönelmemizi sağlayan bir hizmet toprak analizi. Amacımız doğru ve verimli gübreleme. Belediyemize bir dilekçe ile başvuran üreticilerimize telefonla ulaşıyoruz. Üreticilerimiz tarafından Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne teslim edilen numunelere dair gelen sonuçları üreticilerimize teslim ediyoruz. Üreticilerimiz de bu sonuçlara uygun gübreleme programlarını uygulayabilecekler” diye konuştu.

Toprak Analizi hizmetinden memnuniyetini ifade eden Gökçealanlı çiftçi Coşkun Tuncer, “Vatandaşa büyük bir yardım. Şimdi zaten her şeyin pahalı olduğu zamanda bu hizmetin ücretsiz olması çok iyi. Gübrelerin 50- 60 TL’den 600-700 TL’ye çıktığı bu zamanda 10 kilo gübre kullanacağımıza belki 1 kg gübre kullanacağız. Çok memnumuz” dedi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Japonya Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemlerini Güçlendiriyor
Japonya Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemlerini Güçlendiriyor
Kalbiniz Size Ne Anlatmaya Çalışıyor? Ritim Bozukluklarında Doğru Tanı ve Modern Tedavi Yaklaşımları
Kalbiniz Size Ne Anlatmaya Çalışıyor? Ritim Bozukluklarında Doğru Tanı ve Modern Tedavi Yaklaşımları
Hasip ile Nasip’in Deli Fuat’ı Taner Ayyıldız Gündemde! Kastamonulu Oyuncuya Büyük İlgi
Hasip ile Nasip’in Deli Fuat’ı Taner Ayyıldız Gündemde! Kastamonulu Oyuncuya Büyük İlgi
WordPress Sitelerinde Çerez Onayı: Yeni Eklentiler Mevcut Ayarları Etkileyebiliyor
WordPress Sitelerinde Çerez Onayı: Yeni Eklentiler Mevcut Ayarları Etkileyebiliyor
Kuzey Kore’de İnternet Kesintisi 24 Saati Aştı
Kuzey Kore’de İnternet Kesintisi 24 Saati Aştı
Altın Fiyatlarında Düşüş Sürüyor Körfez Gerilimleri ve Enflasyon Endişeleri Etkili Oluyor
Altın Fiyatlarında Düşüş Sürüyor Körfez Gerilimleri ve Enflasyon Endişeleri Etkili Oluyor
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması