MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Japonya'da havalimanından şehir merkezine 'uçan taksi' hizmeti: Yolculuk 15 dakika sürecek

Ana SayfaHaberlerJaponya'da havalimanından şehir merkezine 'uçan taksi' hizmeti: Yolculuk 15 dakika sürecek
Japonya'da havalimanından şehir merkezine 'uçan taksi' hizmeti: Yolculuk 15 dakika sürecek

ANA ve Joby Avitation'dan yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Japonya'nın üçüncü büyük şehri Osaka'da uygulanacak olan uçan taksi hizmetiyle ...

17 February, 2022, Thursday 07:17
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

ANA ve Joby Avitation'dan yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Japonya'nın üçüncü büyük şehri Osaka'da uygulanacak olan uçan taksi hizmetiyle Kansai Havalimanı'ndan şehir merkezine yolculuğun 1 saatten 15 dakikaya düşürülmesi hedefleniyor.

Joby Avitation'ın kurucu CEO'su JoeBen Bevirt, elektrikle çalışan dikey kalkış ve iniş kabiliyetine sahip uçak sayesinde daha hızlı seyahat etmenin çevre dostu bir yöntemini sunmak istediklerini belirtti. 'Uçan taksi'nin tek seferde 5 yolcu taşıma kapasitesi bulunuyor.

Bevirt, "Nüfusun yüzde 92'sinin kentsel alanlarda yaşaması ve Tokyo'nun dünyanın en kalabalık 20 şehrinden biri olması nedeniyle Japonya bize tam da bunu yapmak için muhteşem bir fırsat sunuyor" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/japantimes/status/1494018251944304641

Osaka şehrinin 38 kilometre batısındaki bir yapay adada yer alan havalimanına halihazırda elektrikli trenlerle 34-65 dakikada ulaşım sağlanıyor.

Joby'ye yaklaşık 400 milyon dolar yatırım yapan Japon otomobil şirketi Toyota'nın da projeye dahil olacağı kaydedildi.

Japon hükümeti son yıllarda havayoluyla araç paylaşım hizmetleri geliştirme teşvikinde bulunuyor. 2018'de Japonya hükümeti, uçan ticari taksi hizmetlerinin başlangıç ​​tarihi olarak 2023'ü hedefleyen, 'hava hareketliliği devrimine yönelik yol haritası' isimli bir belge yayınlamıştı.

ANA ve Joby ortaklığında yürütülen proje hedeflenen tarihi yakalayamasa da, 2025 Osaka World Expo etkinliği daha önce diğer şirketler tarafından potansiyel bir başlangıç ​​noktası olarak anılmıştı. Geçtiğimiz yıl Japonya merkezli uçan otomobil girişimi Skydrive, söz konusu etkinlikte uçan taksi hizmeti sunabilmek için Osaka'daki yetkililerle anlaşma imzalamıştı.

Skydrive CEO'su Tomohiro Fukuzawa, "Bu projeyle sadece elektrikle çalışan dikey kalkış ve iniş kabiliyetine sahip uçak teknolojisini getirmekle kalmayıp, aynı zamanda Osaka'da uçan taksilerin toplum nezdinde kabul edilmesini sağlamak ve bir başlangıç ​​ekosistemi geliştirmek de anlaşma kapsamında mümkün olabilir" demişti.

ANA'nın Şubat 2020'de Alman uçan araba girişimi Volocopter'e yatırım yapan rakibi Japan Airlines (JAL) da elektrikle çalışan dikey kalkış ve iniş kabiliyetine sahip uçaklar konusunu gündeminde tutuyor.

Uçan taksi hizmetinin Japonya'da halk nezdinde kabul görmesi, tartışmalı konular arasında yer alıyor. Zira daha önce alçak uçuşların kırsal kesimdeki yoğun gürültüsü bazı kesimlerce protesto edilmişti.

Geçtiğimiz yıl Japonya'daki Mainichi Shimbun gazetesinde ABD'ye ait askeri helikopterlerin Tokyo'daki yerleşim alanlarında 100 metre yükseklikten yaptıkları uçuşlarla oluşturdukları gürültünün tepkiye neden olduğu belirtilmişti.

Gazeteye konuşan bir Tokyo sakini, "Daha duyarlı uçuşlar yapmalarını istiyorum" demişti.

Haberi Kaynağından oku: TR Sputnik

Not : Bu haber TR SPUTNİK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

UçanJaponyaTaksiOsaka
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Haberler

Sandalyeci Ataşehir İstanbul: Toptan Sandalye Üretimi ve Uygun Fiyat Avantajları

Geniş Katılımlı Etkinliklerde Teknik Altyapı Planlaması Kritik Rol Oynuyor

Eren Akaslan’ın Yükselişi Devam Ediyor: Yeni Yaşında Dijital Dünyada Daha Büyük Hedefler

Antalya’da Yüzme Eğitimi İçin Öne Çıkan Tercihlerden Biri: AquaWave

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle