MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Kayseri'de Başkan Büyükkılıç'tan gastronomiye özel önem

Ana SayfaGündemKayseri'de Başkan Büyükkılıç'tan gastronomiye özel önem
Kayseri'de Başkan Büyükkılıç'tan gastronomiye özel önem

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında ...

23 May, 2022, Monday 18:24
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Gastronomi Programı’na katıldı. Başkan Büyükkılıç, gastronomi alanında sonbaharda ulusal bazda önemli bir çalışma yapacakları müjdesini verdi.

Mehmet UZEL/ KAYSERİ İGFA- Programın yapılacağı otel önünde bulunan Başkan Büyükkılıç ile Vali Gökmen Çiçek’i Çiçekçiler Çarşısı önünden geçtikleri sırada esnaf güllerle karşılayarak, ‘Kayseri’ye hoş geldiniz’ diyerek, sarı ve kırmızı gül hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında bir otelde gerçekleşen Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Gastronomi Programı’nda konuşan Başkan Büyükkılıç, gastronomi alanında bir yol haritası çizdiklerini, UNESCO’nun ulusal bazda Kreatif Şehirler Ağı’na girdiklerini anlattı.

Kayseri’nin zenginliğini tanıtmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Bu şehirde yüzlerce medeniyet gelmiş, geçmiş ve yaşamış. Elbette her biri bir kazanımı, zenginliği geleceğe taşımış. Bu anlayış içerisinde biz Kayseri’mizi daha zengin konumda insanlığın hizmetine sunmak, bu kazanımları göz ardı etmemek adına bir gayretin içerisine girmeliyiz diyoruz. Bu zenginliklerimizi gerek ürünler bazında, gerek ürünlerin oluşturduğu yemek çeşitleri bağlamında hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

“SONBAHARDA ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Özvatan’dan Tomarza’ya, Yahyalı’dan Develi’ye ve Pınarbaşı’dan İncesu’ya kadar her ilçenin ayrı bir ürün zenginliği olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Sonbaharda Kayseri’mizde önemli ve anlamlı ulusal bazda bir çalışma yapacağımızın şimdiden müjdesini veriyorum. Bu arada şehrimizin gerdanlığı olan kalemizde her akşam sanatçılarla, yeme içme ürünleri ile bu haftayı sizlerle paylaşıyoruz” diye konuştu.

Büyükkılıç, 26 Mayıs’ta Ziraat Türkiye Kupası’nın final maçında Yukatel Kayserispor’a da başarılar dileyerek, “Kupa kayserimize yakışır diyoruz” ifadelerini kullandı.

VALİ ÇİÇEK, KAYSERİ ÜRÜNLERİNE “MUHTEŞEM” DEDİ

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, Kayseri’de pastırma, mantı ve sucuğun yanı sıra çok sayıda ürünleri olduğunu gördüğünü belirterek, tandır böreği ve nevzine tatlısını ‘muhteşem’ olarak niteledi. Başkan Büyükkılıç’tan Kayseri’nin Kreatif Şehirler Ağı’na dahil edildiğini öğrendiğini vurgulayan Vali Çiçek, “İnşallah devamı da gelir. Bu çok muhteşem bir olay, gastronomi denilince akla ekonomi gelir” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise, oda tarafından 2021 yılı içerisinde 12 yeni coğrafi işaret tescil başvurusu gerçekleştirdiklerini, mevcut tescilli ürünlerden olan pastırma, mantı ve sucuğun tescil içeriklerini yenilediklerini söylerken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da Türk mutfak kültürü hakkında bilgiler vererek, Kayseri mutfağının tanınırlığının artırılmasının temel amaçları olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından gastronomi festivallerinde dereceye giren öğrencilere hediyeleri, Başkan Büyükkılıç’ın yer aldığı Kayseri protokolü tarafından takdim edildi. Program kapsamında protokol, sergilenen coğrafi işaretli ürünleri inceledi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

KayseriÜrünlerGastronomiTürkÇiçek
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle