SON GELİŞME
--:--:--
USD49,53EUR55,73ALTIN6.635,57Istanbul17° Bulutlu0:24İKİNDİ'YEKALAN SÜRE
Haberler

Kızılırmak Deltası’nda Kuş Fotoğrafçıları Nadir Türleri Gözlemliyor

Kızılırmak Deltası’nda düzenlenen Sonbahar Doğa Gözlem Kampı’na katılan ünlü kuş fotoğrafçıları, nadir türleri görüntüleyerek deltayı zenginleştiriyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kızılırmak Deltası’nda Kuş Fotoğrafçıları Nadir Türleri Gözlemliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Cemre Vakfı iş birliğiyle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde Sonbahar Doğa Gözlem Kampı düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ünlü fotoğrafçılar, kamp süresince nadir ve daha önce kayıt altına alınmamış kuş türlerini görüntülemek amacıyla deltada gözlem yaptı. Etkinliğin ilk gününde, Türkiye’de yalnızca bir veya birkaç yılda bir görülebilen kuş türlerinin fotoğrafları çekilerek envantere eklendi.

Kızılırmak Deltası’nın Doğal Zenginlikleri

Samsun Valisi Orhan Tavlı, programın açılışında yaptığı konuşmada Kızılırmak Deltası’nın önemli bir doğal zenginlik olduğunu belirtti. Vali Tavlı, bölgenin korunması için geçmişten bugüne süregelen çalışmaları vurgulayarak, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla doğanın korunmasına sahip çıkılacağını ifade etti. Deltada 368 farklı kuş türünün bulunduğunu ve yılda ortalama 16 milyon göçmen kuşa ev sahipliği yaptığını söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili ve Cemre Vakfı Onursal Başkanı Çiğdem Karaaslan, iklim değişikliğiyle mücadelede eyleme geçmenin önemine dikkat çekti. Karaaslan, Cemre Vakfı’nın gökyüzü gözlemlerinden kuş fotoğrafçılığına kadar çeşitli alanlarda topluma bir köprü olmayı hedeflediğini belirtti.

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ise Kuş Cenneti’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, doğa fotoğrafçılarını ve kuş gözlemcilerini deltada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doğan, deltayı UNESCO’nun geçici koruma listesine taşıyan önceki çalışmaların önemine değinerek, bu etkinliğin bir başlangıç olmasını temenni ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve fotoğrafçılar deltada incelemelerde bulundu. Samsun Valisi Orhan Tavlı ve diğer yetkililer, profesyonel kameralarla bölgenin doğal güzelliklerini kaydetti. Etkinliğe Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Akçay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ve Cemre Vakfı yetkilileri de katıldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Puma Fenty Avanti Ayakkabılara Büyük İndirim
Puma Fenty Avanti Ayakkabılara Büyük İndirim
Kızılırmak Deltası’nda Kuş Fotoğrafçıları Nadir Türleri Gözlemliyor
Kızılırmak Deltası’nda Kuş Fotoğrafçıları Nadir Türleri Gözlemliyor
Ankara’da Çıplak Gezen Şahsa Mahalleliden Odunlu Tepki
Ankara’da Çıplak Gezen Şahsa Mahalleliden Odunlu Tepki
Columbia Powder Lite II Mont Kış Sezonunda Yüzde 60 İndirim Fırsatı Sunuyor
Columbia Powder Lite II Mont Kış Sezonunda Yüzde 60 İndirim Fırsatı Sunuyor
İstanbul’da Sağanak Sonrası Yol Çöktü Trafik Felç Oldu
İstanbul’da Sağanak Sonrası Yol Çöktü Trafik Felç Oldu
Bakan Kurum İstanbul’da Sağanak Nedeniyle Kapatılan Yolları Açıkladı
Bakan Kurum İstanbul’da Sağanak Nedeniyle Kapatılan Yolları Açıkladı
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması