SON GELİŞME
--:--:--

Meteoroloji müdürü uyardı: Antalya’da çığ riski!

Turizm kenti Antalya’da 29 yılın ardından dün ilk kez şehir merkezine kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı kenti …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Meteoroloji müdürü uyardı: Antalya’da çığ riski!

Turizm kenti Antalya’da 29 yılın ardından dün ilk kez şehir merkezine kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı kenti adeta beyaz örtü ile kapladı. Özellikle Kepez İlçesi’nde şehre kuş bakışı bakan seyir terasında kartpostallık görüntüler oluştu. Kar yağışı bugün ise Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinde devam etti. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Dr. Mehmet Latif Gültekin, hava durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

“YENİ BİR YAĞIŞLI SİSTEMİN ETKİSİNE GİRECEĞİZ”

Kentte etkili olan soğuk havanın doğuya doğru kayarak şehri terk edeceğini belirten Gültekin, “Önümüzdeki 2-3 gün boyunca soğuk hava bölgemizde etkisini sürdürecek. Özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun devam ettiği bölgemizde sahillerde don olayı hafif, orta ve kuvvetli olacak. Daha yüksek kesimlerde kuvvetli olarak görülmeye devam edecek. Tedbirli ve dikkatli olmakta fayda var. Perşembe ve Cuma günü parçalı bulutlu bir hava olacak. Sıcaklıkları gece -1 derecelere kadar düşecek. Cumartesi günü yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğiz. Sıcaklıklar biraz yukarı çekilecek. Sahillerde yağmur iç kesimlerde kar olacak. Cumartesi-Pazar sahil kesiminde don tehlikesi sahilde ortadan kalkacak” sözlerine yer verdi.

BÖLGEDE ÇIĞ RİSKİ VAR

Antalya’da en etkili kar yağışının 5 santimetre ile 1993 yılında ölçüldüğünü hatırlatan Gültekin, “Bu Antalya için tüm zamanların ulaşılan en yüksek kar yüksekliğidir. O günden bugüne sahilde kar tabakası ölçülmemiş. Dün ise sahilde 1 santim kadar kar tabakası oluştu. Son 29 yılın en ciddi kar yağışı diyebiliriz. Kar yüksekliği iç kesimlerde daha da artmaktadır. Kuzey merkez ilçelerde 2-3 santime kadar ulaştı. Antalya’nın Kuzeydoğu ilçeleri olarak bilinen Gündoğmuş, Akseki ve İbradı’da günlerdir orada kar yağışı devam ediyor. Özellikle dünden bugüne yoğun kar yağışı var. Gündoğmuş’ta 160 santime yakın kar yağışı yüksekliği var. Akseki-Konya yolu üzerinde bulunan Alacabel mevkiinde 113 santimetreye ulaştı. Bölgede çığ riski de var. Burada yaşayan vatandaşların tedbirli olmalarında büyük yarar var” dedi.

“2 GÜN DAHA ÜŞÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Karın su kaynaklarını beslediğini açıklayan Gültekin, “Geçmiş yıllara baktığımız zaman bu yıl güzel bir kar yağışı olduk. İnşallah önümüzdeki yağışlar ile birlikte mevsim normallerinde yağış almış olacağız. Perşembe-Cuma günü hava ayaza dönecek. 2 gün daha üşümeye devam edeceğiz. Cumartesi günü itibariyle hava bulutlanacak ve yağmur ile biraz olsun ısınacak” değerlendirmesini yaptı.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Alüminyum Doğrama Pencere
Alüminyum Doğrama Pencere
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması