SON GELİŞME
--:--:--

Mihriban Hurmacı hem şiddet gördü hem zorlama hapsi aldı

Futbolcu Özer Hurmacı ile Mihriban Hurmacı hakkında karşılıklı şiddet suçundan hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasının ardından Mihriban …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Mihriban Hurmacı hem şiddet gördü hem zorlama hapsi aldı

Futbolcu Özer Hurmacı ile Mihriban Hurmacı hakkında karşılıklı şiddet suçundan hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasının ardından Mihriban Hurmacı’nın avukatı Serkan Toper açıklama yaptı. Toper, “Müvekkilim hem şiddet gördü hem de 3 gün zorlama hapis cezası aldı. Verilen zorlama hapsi ülkemizde kadına şiddetle mücadele noktasındaki farkındalık ve mücadelede, hepimizin umutlarını ve direncini düşürdü” dedi.

İddianamede Özer Hurmacı hakkında ‘yaralama’, ‘tehdit’ suçlarından 3 buçuk yıla kadar hapis ile cezalandırılması, Mihriban Hurmacı’nın ise ‘yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçundan 5 buçuk yıla kadar cezalandırılması istenmişti. Mihriban Hurmacı, Özer Hurmacı’nın kendisine karşı aldığı koruma kararını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 gün zorlama hapsine çarptırılmıştı. Karara itiraz eden Hurmacı’nın itirazı kabul edilmediği takdirde 3 gün cezaevine girmesi söz konusu.

Mihriban Hurmacı’nın avukatı Serkan Toper, Mihriban Hurmacı ile şiddet gösteren Özer Hurmacı hakkında düzenlenen iddianamede şiddet gösteren kişi hakkında istenen ceza, mağdur kişi hakkında istenen cezadan daha az olmasının üstüne Mihriban Hurmacıya bir de koruma kararını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 günlük zorlama hapsinin verildiğini belirtti.

“ÖZER HURMACI YASATI KÖTÜYE KULLANDI”

Mihriban Hurmacı’nın ağır bir şiddetin muhatabı olduğu ve şiddet gördüğü fotoğrafların basına yansıdığını belirten Serkan Toper,bu eylemini bastırmak adına Özer Hurmacı’nın 6284 sayılı yasayı kötüye kullanarak, bir koruma kararı aldırdığını belirtti. Koruma kararına itiraz süresi geçmeden, şiddet gösterenin bir milli futbolcu olması sebebiyle, haber değeri taşıyan konu kapsamında müvekkilinin olayı anlattığını belirten Toper, “Gördüğü şiddeti kamuoyuyla paylaştı. Bu karara aykırılık olduğu gerekçesiyle müvekkilim hakkında zorlama hapsi kararı verildi. ‘Gördüğün şiddet sana yetmemiş, bir de git 3 gün hapis yat’ denilen bir karara ilk defa şahit olduk. Türkiye’de kadına şiddetle mücadele noktasındaki farkındalık ve mücadele, hepimizin umutlarını ve direncini düşürdü” dedi.

“SAHİPSİZ KALDI”

Üç günlük zorlama hapsine itiraz ettiğini belirten Toper, “Almanya’dan Türkiye’ye gelmiş, sevdiği ve güvendiği eşinden başka kimsesi olmayan, bir noktada sahipsiz bir kadının hem eşinden şiddet görüp hem de hapsi girmeyle karşı karşıya kalmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberi Kaynağından oku: Sözcü

Not : Bu haber SÖZCÜ internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Red Bull BC One Dünya Finali heyecanına geri sayım başladı
Red Bull BC One Dünya Finali heyecanına geri sayım başladı
Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya’dan İki Sergi Birden
Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya’dan İki Sergi Birden
Komedide Vodvil Rüzgarı ‘Şimdi Yandık’ Amazon Prime’da
Komedide Vodvil Rüzgarı ‘Şimdi Yandık’ Amazon Prime’da
Yahudi Kültürü Avrupa Günü 13 Kasım’da İstanbullularla Buluşmaya Hazır
Yahudi Kültürü Avrupa Günü 13 Kasım’da İstanbullularla Buluşmaya Hazır
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın’ın en büyük festivalini düzenledi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın’ın en büyük festivalini düzenledi
12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Tanıtıldı
12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Tanıtıldı
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması