SON GELİŞME
--:--:--

Pınar Abay, ING Belçika’nın İlk Kadın Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi ve Pazar Liderleri Bölgesi Başkanı olarak görev yapan Pınar Abay, bu görevlerine ek olarak ING Belçika Yönetim …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Pınar Abay, ING Belçika’nın İlk Kadın Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi ve Pazar Liderleri Bölgesi Başkanı olarak görev yapan Pınar Abay, bu görevlerine ek olarak ING Belçika Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Abay, bu atama ile ING Belçika’nın 150 yıllık tarihindeki ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Abay, “ING olarak çeşitlilik ve kapsayıcılığı iş stratejimizin önemli bir parçası olarak görüyor ve Çeşitlilik ve Kapsayıcılık politikamız çerçevesinde ilerliyoruz. Bu doğrultuda, yarısından fazlası kadın olmak üzere çok çeşitli geçmiş ve deneyimlere sahip değerli yöneticilerin bulunduğu ING Belçika Yönetim Kurulu’nun Başkanı olarak atanmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Çalışanlarının ve müşterilerinin her zaman bir adım önde olmalarını mümkün kılma hedefiyle faaliyet gösteren ING Grubu’na bağlı ING Belçika bünyesinde üst düzey bir atama gerçekleşti. ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi ve Pazar Liderleri Bölgesi Başkanı olarak görev yapan Pınar Abay, bu görevlerine ek olarak ING Belçika Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Pınar Abay bu atama ile ING Belçika’nın 150 yıllık tarihindeki ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Pınar Abay, ING Belçika Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, yaş sınırı nedeniyle görevinden ayrılan Diego du Monca’dan devraldı.ING Türkiye’ye 2011 yılında 34 yaşındayken Genel Müdür olarak atanan Pınar Abay, bu görevine ek olarak 2016 yılından beri ING Belçika Yönetim Kurulu Bağımsız Üyeliği görevini yürütüyordu. 1 Ocak 2020 itibariyle ING Grubu Global İcra Kurulu Üyeliği ve Pazar Liderleri Bölgesi Başkanlığı’na atanan Abay, Pazar Liderleri Bölgesi’nden sorumlu olarak Hollanda, Belçika ve Lüksemburg’daki bireysel ve kurumsal bankacılık faaliyetlerinin yürütülmesine liderlik ediyor.

ING Belçika Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

Atama ile ilgili görüşlerini aktaran ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi Pınar Abay, “ING olarak çeşitlilik ve kapsayıcılığı iş stratejimizin önemli bir parçası olarak görüyor ve ING Çeşitlilik ve Kapsayıcılık politikamız çerçevesinde ilerliyoruz. ING’de çeşitliliği sadece doğru olduğu için desteklemiyoruz, aynı zamanda stratejimizi gerçekleştirebilmek için de çeşitliliği sağlamanın büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bir adım önde olmak için ekiplerin farklı geçmiş ve perspektiflere sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Çeşitliliğin en önemli unsurlarından biri de cinsiyet. Özellikle Yönetim Kurullarının daha çeşitli ve kapsayıcı hale getirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda, yarısından fazlası kadın olmak üzere çok çeşitli geçmiş ve deneyimlere sahip değerli yöneticilerin bulunduğu ING Belçika Yönetim Kurulu’nun Başkanı olarak atanmaktan ayrıca gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Kariyerine 1998 yılında başlayan Abay, 2011 yılında ING Türkiye ailesine katılmadan önce, danışmanlık şirketi McKinsey&Company San Francisco ve New York ofislerinde görev yaptıktan sonra İstanbul ofisinde yönetici ortak olarak çalışmış ve bankacılık sektörüne danışmanlık vermişti. Bilkent Üniversitesi’nde Ekonomi eğitimi alan ve Harvard Business School’da MBA yapan Abay, 1977 doğumlu ve iki çocuk annesi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
400 Bin TL’nin aylık getirisi nedir?
400 Bin TL’nin aylık getirisi nedir?
Hurda Fiyatları 2025! Hurda Bakır, Alüminyum, Kablo Fiyatları
Hurda Fiyatları 2025! Hurda Bakır, Alüminyum, Kablo Fiyatları
KKTC Döviz kurlarındaki son durum (Dolar, Euro, Sterlin) 15 Ekim 2025
KKTC Döviz kurlarındaki son durum (Dolar, Euro, Sterlin) 15 Ekim 2025
Serbest Piyasada Dolar ve Euro’da Son Durum
Serbest Piyasada Dolar ve Euro’da Son Durum
Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?
Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?
Piyasalar Sallanıyor: Gram Altın Tarihi Zirvelere Koşuyor!
Piyasalar Sallanıyor: Gram Altın Tarihi Zirvelere Koşuyor!
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması