SON GELİŞME
--:--:--

Pınar Gültekin davasında yeni gelişme! Mahkeme reddetti

Adli Tıp Kurumu raporuna göre Muğla’da Pınar Gültekin’i boğarak öldüren, cesedini bağ evindeki varile koyup yakan ve üzerine de beton döken Cemal …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Pınar Gültekin davasında yeni gelişme! Mahkeme reddetti

Adli Tıp Kurumu raporuna göre Muğla’da Pınar Gültekin’i boğarak öldüren, cesedini bağ evindeki varile koyup yakan ve üzerine de beton döken Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan tutuklandı.

Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edilmesi üzerine, “suç delillerini gizleyip yok ettiği” iddiasıyla geçtiğimiz günlerde tutuklandı.

Avcı’nın avukatı Mert Kürüm, Muğla 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vererek tutuklama kararına itirazda bulundu. Mahkeme ise Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama kararını yerinde görerek itirazı reddetti.

Mahkemenin ret kararı şöyle:

“Şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, bu suça iştirak ettiğine dair Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir deliller (Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulunun kararı) gözetildiğinde maktülün kesin ölüm zamanının tespitinin mümkün olmaması, hayattayken yangına maruz kaldığına dair kalmış olabileceğine dair mütalaa; HTS kayıtları, şüphelinin kendi savunması ve Cemal Metin Avcı’nın aşama savunmaları gözetildiğinde şüphelinin olay yerindeki eve saat 20.00 sıralarında gelmesi, maktülün içinde bulunduğu varilin o saat itibarıyla yanıyor olması, Cemal Metin Avcı ayrıldıktan sonra da şüphelinin mahalde yaklaşık bir saat tek başına kalması ve suç alanında hakimiyetinin bulunması ve sair delalet bulunması, isnat edilen suça Kanun’da öngörülen ceza miktarı gözetildiğinde kaçma şüphesinin varlığı, adli kontrol tedbirlerinin bu aşamada yetersiz, tutuklama tedbirininse ölçülü kalacağı hususları bir arada gözetildiğinde Muğla 2. Sulh Ceza Hâkimliğinin kararının Kanun’a uygun ve isabetli olduğu anlaşılmakla şüpheli müdafinin tutuklama kararına yaptığı itirazın reddi ile şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.”

Haberi Kaynağından oku: Karar

Not : Bu haber karar internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Alüminyum Doğrama Pencere
Alüminyum Doğrama Pencere
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması