Yemen’deki Husilerin düzenlediği saldırıların ardından Suudi Arabistan, kritik Doğu-Batı boru hattını güvenlik gerekçesiyle kapattı.
Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, Yemen’deki Husilerin son dönemde artan saldırıları üzerine kritik Doğu-Batı petrol boru hattını tedbir amaçlı kapattığını duyurdu. Bu karar, Husilerin Suudi Arabistan topraklarına yönelik füze ve insansız hava aracı saldırılarının güvenlik riskini artırmasıyla alındı.
Husiler, Suudi Arabistan’ın çeşitli bölgelerini hedef alan saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırılar, ülkenin enerji altyapısına yönelik tehditleri artırarak yeni güvenlik önlemlerinin alınmasını zorunlu kıldı.
Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, yaptığı resmi açıklamada Doğu-Batı boru hattının kapatıldığını teyit etti. Bakanlık, kararın Yemen’deki Husilerden gelen “saldırıların ardından tedbiren” alındığını belirtti.
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik saldırılarının ardından Suudi mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, bölgedeki güvenlik durumu ve son saldırılar ele alındı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap