SON GELİŞME
--:--:--

UKOME’de karar çıktı: Taksilerde yeni köprü tarifesi

İstanbul’da köprü, ücretli yol ve tünellerde taksiciler; yolculuğunu tamamlamış vatandaştan artık geri dönüş ücreti talep edemeyecek. İBB …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
UKOME’de karar çıktı: Taksilerde yeni köprü tarifesi

İstanbul’da köprü, ücretli yol ve tünellerde taksiciler; yolculuğunu tamamlamış vatandaştan artık geri dönüş ücreti talep edemeyecek.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) şubat ayı toplantısı Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde  İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı’nın başkanlığında toplandı. Oturumda  taksilerin köprü geçiş ücretleri revize edildi.

Teklifte, “Boğaz Köprüleri, Avrasya Tüneli, ücretli otoyol veya otogar gibi ücretli bölgelerin kullanımının, yolcu tarafından talep edilmesi durumunda, yolculuk esnasında taksi içinde bulunan yolcudan taksimetre ücretinin yanı sıra o an kullanmış olduğu geçiş ücreti alınır. Yolculuğunu tamamlamış kişiden, geri dönüş köprü ücreti, otoyol ücreti veya tünel ücreti ya da başka bir ilave ücret talep edilemez” denildi.

ODA BAŞKANI KARŞI ÇIKTI

Teklifin oylanması öncesinde söz alan Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, karara karşı çıkarak “Ücretli otobanlar yollar konusunda hemfikiriz. Fakat köprüler hakkında sıkıntı var. Biz federasyon olarak hem gidiş hem dönüş ücretinin alınmasını talep ediyoruz. Taksi şikayet oranları artar. Taksici yakadan geçerken dönüş ücretinin verilmeyeceğinin kararı çıkarsa ‘ben karşıya geçmem’ diyebilir. Yolcumuzla taksicimiz arasında hoş olmayan ifadeler kullanılabilir. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Eskiden de böyleydi. Şimdi bu uygulamanın gidiş dönüş olmasını talep ediyoruz” dedi. Oda temsilcisi Aksu’nun tek başına ret oyu verdiği teklif , oyçokluğu ile kabul edilmiş oldu.

Haberi Kaynağından oku: Sözcü

Not : Bu haber SÖZCÜ internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Yaparsa Kadın Yapar
Yaparsa Kadın Yapar
Güney Kore’den Kuzey Kore’nin devriye gemisine uyarı ateşi
Güney Kore’den Kuzey Kore’nin devriye gemisine uyarı ateşi
Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu
Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu
“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”
“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”
AKP’li belediye çocuk parkını müteahhitte satmış
AKP’li belediye çocuk parkını müteahhitte satmış
Yunanistan’ın geri ittiği göçmenler Topan Ada’da mahsur kaldı
Yunanistan’ın geri ittiği göçmenler Topan Ada’da mahsur kaldı
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması