SON GELİŞME
--:--:--

SGK uyardı: Yapmayan hizmetten yararlanamayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre, kişilerin SGK’nın …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
SGK uyardı: Yapmayan hizmetten yararlanamayacak
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre, kişilerin SGK’nın hizmetlerinden yararlanabilmesi için Türkiye’de ikamet zorunluluğu bulunduğu anımsatıldı.

SGK’dan vatandaşlara adres bilgilerinin kontrol edilip, gerekli durumda güncellenmesi gerektiği uyarısı geldi.

Güncelleme yapmayanlar sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için Türkiye’de ikamet etme şartı bulunuyor.

Genel sağlık sigortasına ait hak sahipliği işlemleri, kişilerin Türkiye’de ikamet ettiğine dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemi’nde (AKS) yer alan bilgileri esas alınarak yapılıyor.

Genel sağlık sigortalısı sayılanların sağlık aktivasyon işlemleri (ikili sosyal güvenlik sözleşmesi yapılmış olan ülkelerde ikamet edenler hariç) elektronik ortamda AKS adres bilgileri kontrol edilerek sağlık hizmetlerinden faydalandırılmasına yönelik sistemsel düzenlemeler yapılması gerekiyor. Bu nedenle vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimde herhangi bir sıkıntı yaşamamaları ve daha iyi hizmet alabilmeleri için adres bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden veya nüfus müdürlüklerinden kontrol ederek güncellemeleri gerekiyor.

Haberi Kaynağından oku: Yeni Şafak

Not : Bu haber YENİŞAFAK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması