SON GELİŞME
--:--:--

Yılın en sıcak günleri geliyor

Türkiye genelinde yarından itibaren yılın en sıcak günleri olarak bilinen eyyam-ı bahur etkisine giriydi. Uzmanlar Türkiye’de serin bir yer …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yılın en sıcak günleri geliyor

Türkiye genelinde yarından itibaren yılın en sıcak günleri olarak bilinen eyyam-ı bahur etkisine giriydi. Uzmanlar Türkiye’de serin bir yer olmayacağı konusunda uyarıda bulunurken, “35 derece ve devamında üstü sıcaklıklar sağlık açısından çok kritik anlama geliyor” ifadelerini kullandı.

CNN Türk Meteorolji Danışmanı Prof. Orhan Şen katıldığı canlı yayında çok önemli uyarılarda bulundu. CNN Türk’te açıklamalarda bulunan Prof. Şen, “Türkiye’de serin bir yer yok neredeyse… Hafta sonu da böyle olacak. 35 derece sağlık açısından kritik sıcaklık anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Şen şunları söyledi: ” Türkiye’de serin bir yer yok neredeyse. En sıcak yer harita üzerindeki eflatun renk. Burada 40 ila 44 derece sıcaklık var demek. Pembe olan yerler de 40 dereceye yakın sıcaklık demek. Bugün sıcak bir hava var Türkiye’de, hafta sonu da böyle olacak. 35 derece şu anlama geliyor; sağlık açısından kritik sıcaklık anlamına geliyor. İnsan vücudu sıcaklık 35 dereceyi geçince tepki gösteriyor, yaşlılarda ani bayılmalara kadar gider.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminleri de Prof. Şen’i doğruluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 – 60 km / saat) olarak esmesi bekleniyor.

“EYYAM-I BAHUR” nedir?

Yaz mevsiminin en Sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor. Yerini “çöl sıcakları”, “cehennem sıcakları” ve “Afrika sıcakları” gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, özellikle yurdun güney kesimlerinde etkisini göstermesi bekleniyor.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması