SON GELİŞME
--:--:--

Eğitim Kolektifi Platformu: “Yeni yönetmelik gerçekçi değil”

Eğitim Kolektifi Platformu Kurucusu Aylin Göçmen, köy okullarını yönetmelik değil, kapsamlı bir kırsal eğitim politikasının hayata …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Eğitim Kolektifi Platformu: “Yeni yönetmelik gerçekçi değil”

Eğitim Kolektifi Platformu Kurucusu Aylin Göçmen, köy okullarını yönetmelik değil, kapsamlı bir kırsal eğitim politikasının hayata geçirebileceğini savundu.

ANKARA (İGFA) – Türkiye’’nin kanayan yarası taşımalı eğitim sistemi; yıllar içerisinde 17 bin köy okulunun kapanmasına ve öğrenci sayısı ile eğitim kalitesinin azalmasına yol açtı.

Üstüne üstlük köyden kente göçün yoğunlaşması, köydeki tarım ve hayvancılık üretiminin yok olmasının da temel nedeni yine taşımalı eğitim sistemi oldu.

Son dönemde MEB’in yaptığı yönetmelik değişikliği ise köy okullarının yeniden açılacağı yönünde beklenti oluşturdu.

Yönetmelikteki değişikliklerin köy okullarını yeniden hayata geçirmeye yetmeyeceğini savunan Eğitim Kolektifi Platformu Kurucusu Aylin Göçmen; bütçe aktarılmadan, öğretmen atamaları olmadan sadece yönetmeliğin uygulamada yetersiz kalacağını belirtti ve “Köy okullarını tamamen kaybedebiliriz” uyarısında bulundu.

Türkiye’’de 33 yıldır uygulanan Taşımalı Eğitim Sistemi’nde süreçte 17 bin köy okulunun kapanmasıyla eğitim kalitesinin düştüğünü ifade eden Göçmen, “Özellikle kız çocuklarının eğitimden mahrum kalması, köyden kente göç ve köy ekonomisinde düşüş vb. pek çok sonucu da beraberinde getirdi. Taşımalı sistem Türkiye’nin kanayan yarası olmuşken MEB’in yönetmelikte yaptığı değişiklik köy okullarında yeniden ders zili çalacağını müjdelese de bu yönetmelik, köy okullarını geri getirmeye yetmeyecek” dedi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması