SON GELİŞME
--:--:--

Bakan Bolat ABD’de Duyurdu Ticaret Hacmi 38 Milyar Doları Aştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’de katıldığı zirvede Türkiye-ABD ticaret hacminin 38 milyar doları aştığını duyurdu. Hedef 100 milyar dolara ulaşmak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Bolat ABD’de Duyurdu Ticaret Hacmi 38 Milyar Doları Aştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’de katıldığı Küresel İş Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 38 milyar doları aştığını ve bu yıl 42-43 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini bildirdi. Bolat, hizmet ticaretiyle birlikte rakamın 47 milyar dolara ulaştığını belirtti.

New Jersey’deki Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham) tarafından düzenlenen zirvede konuşan Bolat, iki ülke arasındaki ticaretin hızla ilerlediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki dostluğun iş dünyasına olumlu yansıdığını kaydeden Bolat, ABD’nin Türkiye için önemli bir ticaret ortağı olduğunu söyledi.

Hedef 100 Milyar Dolar Ticaret Hacmi

Bolat, Türkiye ve ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için özel sektörle birlikte çalıştıklarını ifade etti. Hükümet yetkilileri olarak daha fazla ticaret, yatırım, hizmet, ulaşım, teknoloji ve enerji alanlarında işbirliği için işletmelerin önünü açma görevleri olduğunu belirtti. Bolat, Türk-Amerikan ilişkilerinin sadece ticaretten ibaret olmadığını, karşılıklı yatırımların da güçlü bağlara sahip olduğunu ekledi.

Dünya ekonomisindeki zorluklara ve jeopolitik gerilimlere dikkat çeken Bakan Bolat, güçlerin ve ittifakların daha kuvvetli bir şekilde birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Gelecek yıl Türkiye-ABD diplomatik ilişkilerinin 100. yılının kutlanacağına değinen Bolat, bu dönüm noktasına yaklaşırken ilişkileri her alanda geliştirme kararlılığını dile getirdi.

Türkiye ekonomisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Bolat, Türkiye’nin imalat ve hizmet sektörlerinde dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olduğunu belirtti. Hizmet sektöründeki ticaret fazlasının imalat sektöründeki açığı kapattığına işaret eden Bolat, Amerikan şirketleri için Türkiye’ye imalat, enerji, finans, tarım, hizmetler ve dijital sektörlerde yatırım yapma potansiyelinin yüksek olduğunu ifade etti.

TABA-AmCham Genel Başkanı Süleyman Ecevit Sanlı ise küresel ekonomideki değişimlerin Türkiye-ABD ilişkilerine yeni bir vizyonla yaklaşmayı gerektirdiğini söyledi. Sanlı, Türkiye’nin yatırım, teknoloji ve enerji için stratejik bir ortak olduğunu vurguladı. İş dünyasının yatırım yapmaya hazır olduğunu belirten Sanlı, birlikte yatırım yapma, üretme, teknoloji geliştirme ve üçüncü pazarlara açılma çağrısında bulundu. Etkinliğe Adalet Bakanı Akın Gürlek ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da katıldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakan Bolat ABD’de Duyurdu Ticaret Hacmi 38 Milyar Doları Aştı
Bakan Bolat ABD’de Duyurdu Ticaret Hacmi 38 Milyar Doları Aştı
Türkiye’nin İhracatında ABD İkinci Sırada Yer Aldı
Türkiye’nin İhracatında ABD İkinci Sırada Yer Aldı
Ağustos Ayında Elektrikli Araçlara 3,5 Milyondan Fazla Şarj İşlemi Gerçekleşti
Ağustos Ayında Elektrikli Araçlara 3,5 Milyondan Fazla Şarj İşlemi Gerçekleşti
Gümrüklerde 8 Ayda 19 Bin 247 Puro Ele Geçirildi
Gümrüklerde 8 Ayda 19 Bin 247 Puro Ele Geçirildi
Ticaret Bakanlığı Fındık Piyasasında Denetimleri Artırdı
Ticaret Bakanlığı Fındık Piyasasında Denetimleri Artırdı
Türkiye ve İtalya’dan 40 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi Hedefi
Türkiye ve İtalya’dan 40 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi Hedefi
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması