SON GELİŞME
--:--:--

Bursa Gemlik’te ‘Körfezime Dokunma’ yargıya taşındı

Bursa Barosu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi, DOĞADER, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan Yardımcısı Av. Mert Dimili ve …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bursa Gemlik’te ‘Körfezime Dokunma’ yargıya taşındı

Bursa Barosu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi, DOĞADER, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan Yardımcısı Av. Mert Dimili ve vatandaşlar adına Av. İsmail İşel, Gemlik’te kurulu Marmara Kimya Sanayii’nin derin deşarj projesinin iptali için dava açtı.

BURSA (İGFA) – Davacılar ve akademik meslek odalarının temsilcileriyle Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Av. Mert Dimili ve Zeynep Akış Serintürk, Gemlik Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Gemlik ilçe yöneticilerinin da katıldığı basın açıklaması Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Demokrasi Meydanı’nda yapıldı.

Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun’un okuduğu basın açıklaması “Marmara Denizi can çekişiyor, felaket müsilajla su üstüne çıktı, kıyıları kapladı ve aylarca içimiz acıyarak izledik. Bu acı tabloya rağmen önlem alması gerekenler, aksine girişimlerle Marmara Denizi’ne bir hançer daha saplamak için çalışıyorlar” dedi.

“BU MÜDAHALE KÖRFEZİ BATAKLIĞA ÇEVİRİR”

Öztosun’dan sonra söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Kamu kurumları, kamu kaynaklarını kullanarak, Marmara Denizi’ni insan kaynaklı atıklardan temizlemek için büyük yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlar devam ederken, bizlerin paraları bu işler için harcanırken bir firmaya bu izni vermek yanlıştır” dedi.

Başkan Sertaslan, sadece Gemlikliler mi bu konuda endişe ediyorlar diye düşündüklerini ancak bugün gördükleri tablodan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yalnız olmadığımızı bir kere daha anladık. Başta baromuz olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. İşi siyasallaştırmamaya çalışıyoruz. Endişelerimiz, bilimsel ve akademik çalışmaların sonucu. İnatlaşma uğruna, bir işletmeye çevrede geri dönülmesi mümkün olmayan bir durum yaratma fırsatı verilmesin” diye konuştu.

“Gemlik Körfezi’ne, Marmara Denizi’ne suyun ısıtılmasına neden olacak en küçük bir müdahalenin dahi, körfezi bir bataklığa çevirme ihtimali olduğunu gösteriyor” diyen Sertaslan, “Deniz yaşamının sona erme ihtimalinden bahsediyor. Dünyanın en kaliteli sofralık zeytinine ev sahipliği yapan Gemlik’in zeytini ne olacak, konuşmuyoruz bile. Eğer bu faaliyetler devam ederse ne olacağını hep birlikte yaşayıp göreceğiz” dedi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması