SON GELİŞME
--:--:--

TOGG’a Bursa’dan teknik üniversite katkısı

Bursa Teknik Üniversitesi’nde, güneş ve rüzgar enerjisinden beslenen elektrikli araç şarj istasyonu kuruldu. Üniversite, TOGG’a uyumlu olacak …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
TOGG’a Bursa’dan teknik üniversite katkısı

Bursa Teknik Üniversitesi’nde, güneş ve rüzgar enerjisinden beslenen elektrikli araç şarj istasyonu kuruldu. Üniversite, TOGG’a uyumlu olacak şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, iş birliğinden dolayı büyük gurur duyduklarını söyledi.

Mehmet ÇETİNKAYA/BURSA İNTERNET GAZETESİ (BURSA İGFA)
Bursa İnternet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir makamında üniversite çalışmalarını değerlendirdi.

Yenilikçi Devlet Üniversitesi BTÜ yeniliklere açık ve çok güzel işlere imza atıyor. BTÜ çalışmalarından istifade etmek ve katkıda bulunmak her Bursalının görevi konumunda bulunuyor. BTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Doç. Dr. Gökay Bayrak’ın da yer aldığı toplantıda ana gündem maddesini ise Türkiye’nin Gemlik’te üretilen yerli otomobili TOGG oluşturdu.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökay Bayrak tarafından yürütülen, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenen projeyle, yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan sistemin elektrikli araç şarj istasyonlarının “akıllı şebeke” konseptine uygun çalışması sağlandı. Üniversitenin Mimar Sinan Yerleşkesi’ne kurulan ve tüm elektrikli araçlarda kullanılabilecek sistem, elektrik şebekesinden bağımsız olarak araç şarjını mümkün hale getiriyor.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, projenin sadece Bursa değil Türkiye açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. TOGG’a verilen destekle birlikte üniversitenin prestijinin de artacağını vurgulayan Karademir, “Akademik olarak düşünüldüğünde Bursa Teknik Üniversitesi’nin TOGG’la gerçekleştireceği çalışma vizyon bir projeye destek olacak. Olağanüstü bir gayretle kıymetli akademisyenlerimiz hizmet etmeye devam edecek” diye konuştu.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökay Bayrak ise, lisans ve lisansüstü çalışmalar yürüttükleri üniversite laboratuvarında yenilenebilir enerji kaynaklarına ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Elektrikli araç şarj istasyonlarının sayılarının ilerleyen yıllarda önemli ölçüde artacağını vurgulayan Bayrak, “2030 yılında elektrikli araç sayısının ülkemizde de 2 milyona yaklaşması bekleniyor.

Dünya çapında da elektrikli araç sayısının 2025 sonunda toplam potansiyelde yüzde 25’in üzerine çıkacağı öngörülüyor. Proje kapsamında elektrikli araçların hızlı şarj olabileceği ve elektrik enerjisini yenilenebilir enerjiden de destek alarak güneş ve rüzgar enerjisini kullanarak sağlayabileceği hibrit bir yapı oluşturmaya çalıştık” dedi. Bayrak, bir araştırma görevlisi ve 5 lisansüstü öğrenciyle çalışmalar yaptıkları istasyonda günlük zaman sınırlaması olmadan araçların şarj edilebileceğini sözlerine ekledi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
Mhp Lideri Devlet Bahçeli: “Uzak Şehir’i Kaçırmadan İzliyorum”
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
2026 Starbucks Kahve Fiyatları
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Türkiye’nin nüfusu açıklandı
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Kıbrıs’ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Ziyareti İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması