SON GELİŞME
--:--:--

Yargıtay’dan tüp bebek kararı

Yargıtay, tüp bebek tedavisinden kaçmayı boşanma sebebi olarak değerlendirdi. Erkeğin, önceki evliliklerinden olan çocukları ile ilgilenmesini sorun haline getiren ve evi terk eden kadını az kusurlu bulan Yüksek Mahkeme; tüp bebek tedavisinde ilgisiz davranarak, eşi ile birlikte kontrollere gitmeyen, eşini desteklemeyen, eşine karşı ilgisiz olan kocanın ağır kusurlu olduğuna hükmetti. Bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşayan…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yargıtay’dan tüp bebek kararı

Yargıtay, tüp bebek tedavisinden kaçmayı boşanma sebebi olarak değerlendirdi.

Erkeğin, önceki evliliklerinden olan çocukları ile ilgilenmesini sorun haline getiren ve evi terk eden kadını az kusurlu bulan Yüksek Mahkeme; tüp bebek tedavisinde ilgisiz davranarak, eşi ile birlikte kontrollere gitmeyen, eşini desteklemeyen, eşine karşı ilgisiz olan kocanın ağır kusurlu olduğuna hükmetti.

Bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşayan çift Aile Mahkemesi’ne müracaat ederek karşılıklı boşanma davası açtı. Davalı-davacı erkek, ilk eşinden olan çocuklarına ilgisiz davranmakla suçladığı davacı-davalı kadının, kusurlu olduğunu öne sürdü.

Davacı-karşılıklı davalı kadın ise, eşinin tüp bebek tedavisinden kaçındığını öne sürdü. Tarafları eşit kusurlu bulan Mahkeme, her iki davanın da kabulüne hükmetti.

Davacı-karşı davalı kadın, erkeğin davasının kabulü, kusur belirlemesi, reddedilen tazminatlar ve nafakaların miktarı açısından; davalı-karşı davacı erkek ise kusur, yoksulluk nafakası ve reddedilen tazminatlar yönünden istinaf kanun yoluna başvurdu.

Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi, itirazları rededetti. Bu kez taraflar dosyayı Yargıtay’a taşıdı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı.

Kararda; kadının evi terk ettiği, erkeğin ise önceki evliliklerinden olan çocukları ile ilgilenmesini kavga nedeni yaptığı, onlara vakit ayırmasına sorun çıkarttığı, ailesi ile görüşmelerine gitmediği, ailesinin evlerine gelmelerini istemediği hatırlatıldı.

Erkeğin de tüp bebek tedavisinde ilgisiz davrandığı, eşi ile birlikte kontrollere katılmadığı, eşini desteklemediğine vurgu yapılan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Toplanan delillere göre; davacı-davalı kadının evden ayrılmasının kadına kusur olarak yüklenemeyeceği gibi erkeğin terk nedenine dayalı boşanma davasının da bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu itibarla, boşanmaya sebebiyet veren ve gerçekleşen olaylarda erkeğin; önceki evliliklerinden olan çocukları ile ilgilenmesini sorun haline getiren ve ailesi ile görüşmek istemeyen kadın az kusurludur.

Tüp bebek tedavisinde ilgisiz davranarak, eşi ile birlikte kontrollere gitmeyen, eşini desteklemeyen, eşine karşı ilgisiz olan hatta bayram gününde eşini yalnız bırakacak şekilde kendi ailesi ve eski eşlerinden olma çocukları ile vakit geçiren davalı-davacı erkek ağır kusurludur. Hal böyleyken, tarafların eşit kusurlu kabul edilmesi yerinde görülmemiş ve bozmayı gerektirmiştir. Gerçekleşen bu durum karşısında, boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakları zarar gören, mevcut ve beklenen menfaatleri zedelenen az kusurlu davacı-davalı kadın yararına Türk Medeni Kanunu’nun 174. maddesi gereğince uygun miktarda maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi ve kadının da maddi ve manevi tazminat taleplerinin reddedilmesi yazılı şekilde hüküm tesisi doğru görülmemiş ve kararın bozulmasını gerektirmiştir.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Kırıkkale Sebze Hali Alevlere Teslim Oldu Plastik Kasalar Yandı
Kırıkkale Sebze Hali Alevlere Teslim Oldu Plastik Kasalar Yandı
Malazgirt’te Gaziler Günü Coşkusu Cumhuriyet Meydanı’nda Yaşandı
Malazgirt’te Gaziler Günü Coşkusu Cumhuriyet Meydanı’nda Yaşandı
Adana’da Şiddetli Dolu Yüreğir Tarım Arazilerine Zarar Verdi
Adana’da Şiddetli Dolu Yüreğir Tarım Arazilerine Zarar Verdi
Tekirdağlı Hayvansever Kenan Oğraş 50 Kediye Tek Başına Bakıyor
Tekirdağlı Hayvansever Kenan Oğraş 50 Kediye Tek Başına Bakıyor
İstanbul Trafiğinde Ambulansa Yol Vermeyen Sürücü Tepki Çekti
İstanbul Trafiğinde Ambulansa Yol Vermeyen Sürücü Tepki Çekti
Fatih Silahlı Kavgası Sonrası 12 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Fatih Silahlı Kavgası Sonrası 12 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması