Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’deki Kuzey Köprüsü’nü ve Odessa’ya askeri malzeme taşıyan iki kuru yük gemisini vurduğunu duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın altyapı tesislerine ve askeri amaçlı deniz araçlarına yönelik İHA saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi. Bakanlık, saldırılarda Kiev’deki Dinyeper Nehri üzerinde bulunan Kuzey (Severniy) Köprüsü’nün hedef alındığını açıkladı.
Rusya Savunma Bakanlığı, köprünün asker sevkiyatı ve askeri yüklerin lojistiği için kullanıldığını belirtti. Açıklamada ayrıca, Karadeniz’in kuzeybatısında seyir halindeyken Odessa Limanı’na askeri malzeme taşıyan iki kuru yük gemisinin de vurulduğu ifade edildi.
Bakanlık, İHA saldırılarının Ukrayna ordusunun çıkarları doğrultusunda kullanılan deniz araçlarını hedef aldığını vurguladı. Daha önce de Rusya, Kiev’deki Kuzey Köprüsü’nün vurulduğuna dair açıklamalar yapmıştı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap