Almanya’nın Krefeld kentinde 23 ton nitrik asit yüklü tanker devrildi. Kimyasal sızıntı nedeniyle bölgede okullar tatil edildi, tren seferleri durduruldu. Tehlike ucuz atlatıldı.
Almanya’nın Krefeld kentinde 23 ton nitrik asit yüklü bir tankerin otoyolda devrilmesi sonucu kimyasal sızıntı meydana geldi. Olay, Berliner Caddesi A57 Otoyolu giriş rampasında gece yarısı yaşandı. Krefeld polisi ve itfaiyesi, kimyasal madde uzmanlarının da katılımıyla bölgede geniş çaplı önlem aldı.
Kazada yaralanan tanker sürücüsü hastaneye kaldırılırken, tehlikeli madde sızıntısı nedeniyle halka NINA uyarı uygulaması üzerinden acil durum bildirimi yapıldı. Bölge sakinlerine evlerinde kalmaları, pencereleri ve kapıları kapatmaları, havalandırma ve klima sistemlerini çalıştırmamaları yönünde uyarıda bulunuldu.
Kimyasal sızıntının olası etkilerini azaltmak amacıyla Krefeld’de dört okul ve 15 kreşin tamamı gün boyu kapalı tutuldu. Ayrıca, bölgedeki altı tren hattında seferler geçici olarak durduruldu. Olay yerine yaklaşık 150 itfaiye personeli ve kimyasal madde uzmanları sevk edildi.
Yaklaşık 8 saat süren müdahalenin ardından tehlikeli nitrik asit, özel ekipmanlar kullanılarak tahliye edildi. Tahliye işleminin tamamlanmasıyla acil durum bölgesi 1 kilometreden 200 metreye indirildi ve halkın evlerinden çıkabileceği duyuruldu. Yerel saatle 11.00’de acil durum uyarısı kaldırıldı, ancak kaza bölgesi çevresindeki yol kapatmalarının bir süre daha devam edeceği belirtildi. Halkın, nitrik asit kaynaklı kötü kokuyu bir süre daha hissedebileceği açıklandı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap