SON GELİŞME
--:--:--
USD49,60EUR55,72ALTIN6.475,81Istanbul22° Bulutlu1:12AKŞAM'AKALAN SÜRE
Ekonomi

Sigara ve alkole gelen dev zamın ardından: ‘Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz’

Sigara ve alkol grubundan alınan Özel Tüketim Vergisi ÖTV’deki artış oranı yüzde 47 oldu. Artış oranının fiyatlara yansıyıp yansımaması …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Sigara ve alkole gelen dev zamın ardından: ‘Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz’

Sigara ve alkol grubundan alınan Özel Tüketim Vergisi ÖTV’deki artış oranı yüzde 47 oldu.

Artış oranının fiyatlara yansıyıp yansımaması Cumhurbaşkanı kararıyla belli olacak. Aksi bir karar alınmadığı sürece sigarada asgari maktu vergi paket başına 9.77’den 14.39’a çıkacak.

“AYIP ARTIK AYIP”

Gelen artış sonrası sosyal medya hesabı üzerinden bir dizi paylaşımda bulunan Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Şu an zincir marketlerde fiyatlar böyle küçük esnaf yapsa taşa tutarlar. Fiyat geçişini, odalar yerine metro marketten öğreniyoruz. Ayıp artık ayıp. ‘Zincir marketlerde sigara satışını durdurdu’ haberleri geliyor. Nereye gidecek bu durum” ifadelerini kullandı.

Küçük esnafın dükkanları kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Aybaş, “Birçok ilden mesajlar geliyor, vatandaş kartonla sigara istiyor kavga ve tartışmalardan uzak durmak adına .Esnafı temsil eden oda başkanları nerdesiniz?” dedi.

“SEKTE VURMUŞTUR”

Aybaş, “Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz. Firmaların ürün vermemesi telefonları açmamaları sebebiyle muhatap bulunamadığından zincir marketlerin otomatik yüzde 40 zam yapmaları bizlerin ticaretini sekte vurmuştur ülkemiz adına geçmiş olsun. Ya zamlar açıklansın yada ürün versinler” diye yazdı.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Elektrikli Araç Şarj İşlemleri Eylülde 3,1 Milyona Düştü
Elektrikli Araç Şarj İşlemleri Eylülde 3,1 Milyona Düştü
2027 Bütçesinde Ulaştırmaya Dev Pay 1 Trilyon Lira Aşıldı
2027 Bütçesinde Ulaştırmaya Dev Pay 1 Trilyon Lira Aşıldı
Kurutma Makineleri Etiketlerine Onarılabilirlik Sınıfı Geliyor
Kurutma Makineleri Etiketlerine Onarılabilirlik Sınıfı Geliyor
SPK Vişne Madencilik ve Işıklar Enerji Fonlarına Olağan Tasfiye Kararı Aldı
SPK Vişne Madencilik ve Işıklar Enerji Fonlarına Olağan Tasfiye Kararı Aldı
TÜİK Duyurdu Ağustos Ayında Ücretli Çalışan Sayısı Yüzde 2 Yükseldi
TÜİK Duyurdu Ağustos Ayında Ücretli Çalışan Sayısı Yüzde 2 Yükseldi
Merkez Bankası Faiz Kararı 22 Ekim’de Açıklanacak
Merkez Bankası Faiz Kararı 22 Ekim’de Açıklanacak
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması