SON GELİŞME
--:--:--

Konya, yerel yönetim modeliyle dünyaya örnek oluyor

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi ile Güney Kore’nin Daejeon Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolüyle Konya …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Konya, yerel yönetim modeliyle dünyaya örnek oluyor

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi ile Güney Kore’nin Daejeon Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolüyle Konya’nın kardeş şehir sayısı 65 oldu.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) Dünya Kongresi için Güney Kore’de bulunan UCLG Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Güney Kore’nin Daejeon Büyükşehir Belediye Başkanı Lee Jang Woo ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

“BELEDİYECİLİĞİN OKULU KONYA’DIR”

Daejeon şehrinde gerçekleşen imza töreninde konuşan Başkan Altay, Güney Kore’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya’nın kardeş şehir sayısının 65’e yükseldiğini söyledi. Başkan Altay, “Umarım bundan sonra karşılıklı ilişkilerimiz artarak devam eder. Türk ve Kore toplumlarının kardeşliğini böyle imzalarla pekiştirmesi gelecekte dostluğumuzun ve kardeşliğimizin birer nişanesidir. Konya Modeli Belediyeciliği, UCLG çatısı altında başta kardeş olduğumuz şehirler olmak üzere tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Konya, yerel yönetimlerde model bir şehir. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yerelde yaptığımız hizmetleri ve yerel yönetim modelimizi tüm dünyanın istifadesine sunmak istiyoruz. Belediyeciliğin okulu Konya’dır. Konya olarak, yerel yönetim modelimizle dünya vizyonu ortaya koyuyoruz. Bu yönüyle saygın bir geçmişi olan Türk ve Kore halklarının bu ilişkiyi yarınlara taşımaları adına atılan imzaların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

“TÜRKLERLE ÖZEL BİR GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”

Daejeon Belediye Başkanı Lee Jang Woo ise, Türkler ve Koreliler arasındaki dostluğun ve gönül bağının sevgi dolu bir geçmişi olduğuna işaret ederek, Türkiye ve Güney Kore arasında savunma sanayi ve teknoloji konusunda iş birliği yapmak istediklerini belirtti. Deneyim paylaşımının iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğine dikkat çeken Woo, “Türkiye’nin Kore Savaşı’nda Güney Kore’ye verdiği destek dolayısıyla Türklere karşı özel bir sevgimiz ve gönül bağımız var. Savaşta Türkiye’den kalkıp ülkemize gelerek bizlere destek olan sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca savaşta hayatını kaybeden ve yaralanan gazilere de minnetlerimizi sunuyorum. Kardeş şehir protokolümüz hayırlı olsun. Birlikte çalışacak olmaktan dolayı memnunuz.” dedi.

Konuşmaların ardından Konya ile Daejeon şehirlerini kardeş yapan protokol imzalandı.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Adana’da Şiddetli Dolu Yüreğir Tarım Arazilerine Zarar Verdi
Adana’da Şiddetli Dolu Yüreğir Tarım Arazilerine Zarar Verdi
Tekirdağlı Hayvansever Kenan Oğraş 50 Kediye Tek Başına Bakıyor
Tekirdağlı Hayvansever Kenan Oğraş 50 Kediye Tek Başına Bakıyor
İstanbul Trafiğinde Ambulansa Yol Vermeyen Sürücü Tepki Çekti
İstanbul Trafiğinde Ambulansa Yol Vermeyen Sürücü Tepki Çekti
Fatih Silahlı Kavgası Sonrası 12 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Fatih Silahlı Kavgası Sonrası 12 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Şırnak Yayla Balı Londra’dan Altın Kalite Ödülü ile Döndü
Şırnak Yayla Balı Londra’dan Altın Kalite Ödülü ile Döndü
Stanley Transit Fliptop Mug Hafifliği ve Sızdırmazlığıyla Dikkat Çekiyor
Stanley Transit Fliptop Mug Hafifliği ve Sızdırmazlığıyla Dikkat Çekiyor
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması