SON GELİŞME
--:--:--
USD49,16EUR55,08ALTIN6.566,55Istanbul20° Bulutlu0:01ÖĞLE'YEKALAN SÜRE
Sağlık

Meme kanserine karşı uyarı

MERSİN (İGFA) – Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır, “Meme kanseri Türkiye’de …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Meme kanserine karşı uyarı

MERSİN (İGFA) – Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır, “Meme kanseri Türkiye’de kadınlarda en çok görülen kanser tipi. Eğer erken dönemde tanı konur ve tedbir alınırsa, tedavisi mümkün olan bir hastalık. Meme kanserinde erken tanıyı koymak için de, 20 yaşından 40 yaşına kadar olan dönemlerde her ay kendi kendine muayeneyi öneriyoruz. 40 yaşından sonra da senelik rutin kontroller öneriyoruz. Erken yaşta tanı almış bir yakınımız varsa, onun yaşı baz alınarak ona göre daha erken yaşlarda taramaya girilmesi öneriliyor” dedi.

Meme kanserinde yaşam şeklinin yanı sıra genetik faktörlerin de etken olduğuna değinen Bakır, meme kanserinden korunmak için yapılması gerekenlere değinerek, “Kilo kontrolü, sağlıklı bir vücut, sağlıklı bir bedenle meme kanserine yakalanmayı engelleyebiliriz. Ama kalıtsal nedenlerle de bu hastalık görülebiliyor. Ailede meme kanseri öyküsünün olması, bazı hormon tedavilerinin alınması gibi faktörler nedeniyle hastalık olabiliyor. Erken tanı konan bireylerde meme kanserinin tedavi süreci çok daha rahat ve kolay. Tamamen iyileşme sağlanabilen bir hastalık haline geldi” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir personelinden ‘Erken teşhis hayat kurtarır’ mesajı

Ambulans Birimi çalışanı Batuhan Tazegül, “Meme kanseri farkındalık ayında, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak, biz de bu farkındalığın bir parçası olduk. Meme kanserinin farkında olalım, erken teşhis için geç kalmayalım” dedi.

Meme kanserine dikkat çekmek isteyen bir diğer personel Mustafa Güngör de “Büyükşehir Belediyesi çalışanları olarak, meme kanseri farkındalığına dikkat çekmek için bizler de varız. Bu hastalıktan kurtulmak, kişilerin elinde. Erken teşhis hayat kurtarır” diye konuştu.

Erken teşhisin önemine değinen personel Sergen Duru, “Meme kanseri farkındalık ayında, bu farkındalığı hasta ve yakınlarına iletmek için pembe kurdeleler takıyoruz” derken, personel Ceyhan Taşkın ise, “Ülkemizde ve dünyada en sık görülen ve en fazla ölüme neden olan kanser türü, meme kanseri. Büyükşehir Belediyesi olarak, biz de bu farkındalığın destekçisiyiz. Erken teşhis her zaman hayat kurtarır” dedi.

Haberin Kaynağı: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Ankara’da Beyin Sıvısı Burnundan Aktı 4 Yıl Sonra Fark Edildi
Ankara’da Beyin Sıvısı Burnundan Aktı 4 Yıl Sonra Fark Edildi
50 Yaş Sonrası Kadın Beyninde Stresin Etkisi Artıyor
50 Yaş Sonrası Kadın Beyninde Stresin Etkisi Artıyor
Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Kadir Şahin’den Kadınlara Erken Teşhis Uyarısı
Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Kadir Şahin’den Kadınlara Erken Teşhis Uyarısı
Araştırma: Egzersiz Kanser Hastalarında Ölüm Riskini Düşürüyor
Araştırma: Egzersiz Kanser Hastalarında Ölüm Riskini Düşürüyor
Uzman Uyardı Zehirli Mantarı Anlamak Mümkün Değil
Uzman Uyardı Zehirli Mantarı Anlamak Mümkün Değil
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Engin Bozkurt’tan Kalp Sağlığına İlişkin Kritik Uyarılar
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Engin Bozkurt’tan Kalp Sağlığına İlişkin Kritik Uyarılar
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması